Găsește cei mai buni specialiști pentru orice sarcină

Allochol comp.film.

Allochol comp.film. - poza produsului
Aspectul produsului poate diferi de imaginea de pe site.
Producător:
UCF Borsceagov SAI, CSP

Descriere

ALLOCHOL сomprimate filmate 

Cititi cu atentie si în întregime acest prospect înainte de a începe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. 
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. 
- Daca aveti orice întrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. 
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu-l oferiti altor persoane. Le poate dauna, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. 
- Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea include orice posibile reactii adverse nementionate în acest prospect. 

Ce gasiti în acest prospect: 
1. Ce este  Allochol  si pentru ce se utilizeaza 
2. Ce trebuie sa stiti înainte sa luati Allochol 
3. Cum sa luati Allochol
4. Reactii adverse posibile 
5. Cum se pastreaza Allochol
6. Continutul ambalajului si alte informatii  

1. Ce este Allochol si pentru ce se utilizeaza Allochol – medicament pe baza de plante, care consta din urmatoarele componente: bila uscata, pulbere de usturoi uscat, frunze de urzica, carbune activat. Este utilizat pentru patologia biliara.  Allohol este un preparat pe baza de plante, care este folosit pentru adulti.
Allocholul este utilizat ca parte a unui tratament complex de colecistita cronica (inflamatie a vezicii biliare), dischinezie a vezicii biliare, sindromului postcolecistectomic (simptomele dupa îndepartarea chirurgicala a veziculei biliare), constipatiei atonice (tonusul muscular a intestinului scazut), colesteroza biliara (depunerea de colesterol anormal în tesuturi).  

2. Ce trebuie sa stiti înainte sa luati Allochol 
  Nu luati Allochol:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la componentele medicamentului; 
- daca aveti hepatita acuta (inflamatie a ficatului);
- distrofie hepatica acuta sau subacuta;
- icter mecanic (galbuie colorare a pielii si a mucoaselor);
- spasmul sfincterului Oddi (impermeabilitatea ductelor biliare si sucului pancreatic);
- pancreatita acuta (inflamatie a pancreasului);
- ulcer gastric si duodenal (formarea de defecte pe mucoasa);
- enterocolita acuta (inflamatie a colonului si intestinului subtire). 
Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul înainte de a lua Allochol. 

Atentionari si precautii: 
Informati-l pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist înainte de a vi se administra acest medicament, daca: • Aveti litiaza renala. 
Daca nu sunteti sigur daca oricare dintre cele de mai sus se aplica în cazul  dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul înainte de a  utiliza Allochol. 

Allochol împreuna cu alte medicamente  Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati  luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie  medicala sau preparate pe baza de plante medicinale.
Acest lucru este important  deoarece Allochol poate influenta actiunea unor medicamente. De asemenea,  anumite medicamente pot influenta actiunea Allocholului. 
În mod special, spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale daca luati  oricare dintre urmatoarele medicamente:   
-   coleretice de origine sintetica sau vegetala intensifica formarea bilei;  
-   laxativele provoaca lichidarea constipatiilor;
-  Allochol amelioreaza absorbtia vitaminelor liposolubile;
-  Administrarea Allochol-ului în asociere cu antisepticele sau remediile chimioterapice în caz de  procese infectioase în ficat sau în  caile biliare  potenteaza efectul terapeutic al ultimelor;
- Preparatele care contin hidroxid de aluminiu, holestiramin, colestipol reduc aportul si reduc efectul de Allohola; administrarea concomitenta nu se recomanda. 

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi  gravida sau intentionati sa  ramâneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale  pentru recomandari înainte de a lua acest medicament.
Administrarea medicamentului în sarcina si perioada de alaptare e posibila doar dupa consultarea medicului, care va determina raportul beneficiu/risc.    

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor Nu sunt date despre influenta negativa a medicamentului asupra vitezei reactiilor psihomotorii în caz de conducere a autovehiculelor si de manevrare a utilajului. Asigurati-va ca stiti cum reactionati la Allohol înainte de a începe conduce vehicule sau  nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca nu va simtiti foarte bine. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti aceste manifestari.   

3. Cum sa luati Allochol Nu va administrati singur acest medicament. Allochol vi se va administra de catre un medic. Medicamentul este luata dupa o masa. Numarul de zile sau de saptam
âni în care vi se va administra Allocholul depinde de  tipul bolii pe care o aveti. 

Instructiuni pentru utilizarea corecta Adultilor  li se indica câte 1-2 comprimate de 3-4 ori pe zi dupa mesa timp de 3-4  saptamâni.  Ulterior – câte  1 comprimat de 2-3 ori pe zi  dupa mesa timp de 1-2  luni.  La necesitate cura de tratament se repeta de 2-3 ori cu  interval de 3 luni între  curele de tratament.  Primele semne de ameliorare clinica apar la a 5-8 zi de la initierea tratamentului  (diminuarea durerilor în hipocondrul drept, disparitia fenomenelor dispeptice). Copii 

Acest medicament nu se administreaza copiilor. 
Daca luati mai mult Allochol decât trebuie  Este putin probabil ca acest lucru sa se întâmple. Daca vi se pare ca vi s-a administrat mai mult Allochol decât trebuie întrebati imediat personalul medical, pentru a lua masurile necesare.  
Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament,  adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. 

Daca uitati sa luati Allochol Daca ati uitat sa luati o doza din medicamentul dumneavoastra, nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Doza uitata trebuie administrata numai daca intervalul de timp pîna la urmatoare doza este sufficient de lung. Luati doza urmatoare la momentul obisnuit. 

Daca încetati sa luati Allochol Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra înainte de a întrerupe utilizarea acestui medicament.  Administrarea neregulata sau întreruperea prea devreme a tratamentului pot compromite rezultatul tratamentului sau pot duce la revenirea bolii, a carui tratament este mai dificil. Va rugam sa urmati instructiunile medicului dumneavoastra. Daca  aveti  orice  întrebari  suplimentare  cu privire la acest medicament,   adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.  

4. Reactii adverse posibile  Ca  toate medicamentele,  Allochol poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu  apar la toate persoanele.  Daca aveti o reactie adversa, adresati-va unui medic. 
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pâna la 1 din 10000 persoane), care sunt:
- reactii alergice,
- diaree. Reactii adverse sunt foarte rare si neînsemnate. 

Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate în acest prospect.
De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Medicamentului si Dispozitivelor Medicale: www.amed.md sau email:farmacovigilenta@amed.md Raportând reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.   

5. Cum se pastreaza Allochol A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor! A nu se utiliza dupa data de expirare indicata pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. 
A se pastra în ambalajul original, la temperatura sub 25 °C, ferit de lumina. 
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.  

6. Continutul ambalajului si alte informatii  Ce contine Allochol 1 comprimat filmat contine:  substante active:  bila  uscata (în recalcul la substanta anhidra si compozitia  calitativa a acidului colic)  – 80 mg, pulbere de usturoi uscat  – 40 mg, frunze  maruntite de urzica – 5 mg, carbune activat – 25 mg; Celelalte componente sunt:  nucleul: celuloza microcristalina, croscarmeloza de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; filmul: hipromeloza, dioxid de titan (E 171), polietilenglicol (macrogol, PEG 400, PEG 4000), alcool polivinilic, talc, lecitina, galben de chinolina E 104, indigocarmin E 132. 

Cum arata Allochol si continutul ambalajului  Comprimate filmate de  culoare de la  galben pâna la  galben-verzuie, rotunde, biconvexe. La sectiunea transversala se vizualizeaza nucleul, înconjurat de un strat  de film. Tableta nu poate fi divizata în doua parti egale. Câte 10 comprimate  filmate  în  blister, câte 5 blistere  împreuna cu prospect pentru utilizator în cutie de carton.  

Detinatorul Certificatului de Înregistrare si Fabricantul 
Detinatorul Certificatului de Înregistrare Centrul Stiintific de Producere "Uzina Chimico-Farmaceutica Borsceagov" SAP, 03134, str. Mira, 17, or. Kiev, Ucraina. 

Fabricantul Centrul Stiintific de Producere "Uzina Chimico-Farmaceutica Borsceagov" SAP, 03134, str. Mira, 17, or. Kiev, Ucraina. 
Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2016.  
Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agentiei Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (AMDM) http://nomenclator.amed.md/

Ne asigurăm în permanență de acuratețea informațiilor prezentate. În situația actualizării fără înștiințarea noastră în prealabil, acestea pot să difere. Vă recomandăm să consultați ambalajul produsului înainte de utilizare.