Găsește cei mai buni specialiști pentru orice sarcină

Bilobil 40mg caps.

Bilobil 40mg caps. - poza produsului
Aspectul produsului poate diferi de imaginea de pe site.
Producător:
KRKA d.d., Novo mesto

Descriere

Detalii
1. DENUMIREA COMERCIALA A MEDICAMENTULUI
Bilobil 40 mg, capsule

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA
Fiecare capsula contine extract uscat din frunza de Gingko Biloba (35-67:1) [standardizat in glicozide ginkgoflavonice min. 9,6 mg si terpene lactonice (ginkgolida si bilobalida) 2,4 mg]40 mg.
Excipient: lactoza monohidrat 66 mg, azorubina (E 122) 0,0931 mg

3. FORMA FARMACEUTICA
Capsula
Capsule de culoare brun-ciocolatie, continand o pulbere brun-deschis pana la brun inchis, cu particule vizibile mai inchise la culoare

4. DATE CLINICE
4.1 Indicatii terapeutice
Bilobil 40 mg este recomandat in tratamentul simptomatic al:
- insuficientei cerebrovasculare usoare pana la moderata (sindromul de dementa din dementa degenerativa primara, dementa vasculara si din formele mixte ale acestora), cu urmatoarele simptome: deficit de memorie, tulburari de concentrare, stare emotionala depresiva;
- deficitului patologic cognitiv la pacientii varstnici;
- tulburarilor neurosenzoriale de origine vasculara (hipoacuzie, acufene, tinitus, vertij);
- bolii arteriale periferice ocluzive (claudicatie intermitenta (stadiul II al arteriopatiei cronice obliterante a membrelor inferioare), sindrom Raynaud, acrocianoza si sindrom postflebitic).

4.2 Doze si mod de administrare
Bilobil 40 mg se administreaza pe cale orala, dupa masa, cu apa.
Adulti (inclusiv varstnici): doza zilnica recomandata este de 40 mg extract uscat de Gingko Biloba (o capsula Bilobil 40 mg) de 3 ori pe zi.
Copii cu varsta sub 12 ani: medicamentul nu este recomandat datorita datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea; in plus, la acesta grupa de varsta, nu exista indicatie de tratament.
Tratamentul trebuie continuat pentru cel putin 12 saptamani. Primele rezultate se pot observa dupa aproximativ 4 saptamani de tratament.
Dupa tratamentul de baza, continuarea tratamentului si dozele vor fi stabilite in functie de particularitatile fiecarui caz.

4.3 Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la Ginkgo biloba sau la oricare din excipientii medicamentului.

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare
Acest medicament nu este un antihipertensiv si nu poate inlocui sau evita tratamentul hipertensiunii arteriale prin medicamente specifice.
Datorita unui posibil efect asupra coagularii sanguine, nu este recomandata utilizarea Bilobil inaintea unei interventii chirurgicale sau la pacienti cu factori de risc pentru hemoragie intracraniana.
Pacientii cu istoric de convulsii trebuie sa evite utilizarea extractului de ginkgo.
In cazul in care apare fenomenul de hipersensibilizare, trebuie intrerupta administrarea medicamentului.
Bilobil 40 mg contine colorant azorubina (E 122), care poate provoca reactii alergice. Deoarece contine lactoza monohidrat si poate contine glucoza, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune
Bilobil 40 mg nu este recomandat daca pacientul face tratament regulat cu acid acetilsalicilic, antiagregante plachetare sau anticoagulante. Utilizarea concomitenta a acestor medicamente poate creste riscul de sangerare, datorita prelungirii timpului de coagulare.

Ne asigurăm în permanență de acuratețea informațiilor prezentate. În situația actualizării fără înștiințarea noastră în prealabil, acestea pot să difere. Vă recomandăm să consultați ambalajul produsului înainte de utilizare.