Găsește cei mai buni specialiști pentru orice sarcină

Fersinol-z caps.

Fersinol-z caps. - poza produsului
Aspectul produsului poate diferi de imaginea de pe site.
Producător:
World Medicine

Descriere

Compozitia preparatului
1 capsula contine:
Substante active:
Sulfat de fier liofilizat 150 mg
Acid folic (vitamina B9) 0,5 mg
Acid ascorbic (vitamina C) 50 mg
Mononitrat de tiamina (vitamina B1) 2 mg
Riboflavina (vitamina B2) 2 mg
Clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 1 mg
Nicotinamida (vitamina PP) 10 mg
Zinc 25 mg
Substante auxiliare: amidon de porumb, talc purificat, zaharoza, sulfat de calciu dihidrat, dioxid de titan, etilceluloza, povidon, monostearat de glicerina, ceara de albine, oxid de fier rosu (E172), gelatina.

Proprietatile farmacologice
Fersinol-Z este un preparat antianemic combinat, predestinat pentru tratamentul starilor fierodeficitare.
Sulfatul de fier (II) din componenta preparatului restituie deficitul de fier in organism, manifestand actiune hematopoietica. Asigura sinteza metabolitilor cu continut de fier. Prezenta in granulele microdializate in complex cu fierul a vitaminei C si vitaminelor din grupul B amelioreaza absorbtia si asimilarea fierului nehemic (ionizat), preintampina actiunea lui prooxidanta, contribuie la asimilarea mai buna a proteinelor.
Acidul ascorbic (vitamina C) regleaza coagularea sanguina, procesele de oxido-reducere si nivelul lipidelor in sange; participa in metabolismul acidului folic, de asemenea stimuleaza procesele de hematopoeza, sistemul imun, crescand functiile de protectie ale organismului.
Acidul folic (vitamina B9) este necesar pentru maturarea normala a megaloblastilor si formarea normoblastilor. In organism se restabileste pana la acidul tetrahidrofolic, coenzima care participa in diferite procese metabolice. Stimuleaza eritropoieza, participa in sinteza aminoacizilor (inclusiv a metioninei, serinei), acizilor nucleici, purinelor si pirimidinelor, in metabolismul colinei.

Indicatii terapeutice
- Tratamentul si profilaxia anemiei fierodeficitare;
- deficit de fier asimptomatic;
- anemii, de diversa geneza (interventii chirurgicale, iradiere ionizanta, hemodializa indelungata etc.);
- perioada de sarcina si alaptare;
- efort fizic intens;
- hipo- si avitaminoze.

Doze si mod de administrare
Comprimatele se administreaza intern, in timpul sau dupa mese.
Bolnavilor cu anemie fierodeficitara se administreaza cate 1-2 capsule de 2 ori pe zi, in medie timp de 3 luni (in dependenta de severitateaanemiei).
In deficitul de fier asimptomatic se administreaza cate 1-2 capsule o data pe zi timp de 3-4 saptamani.
In perioada de sarcina, incepand cu saptamana a 14-a de sarcina, se administreaza cate 2 saptamani cu interval de o saptamana, inclusiv pana la nastere, cate 1 capsula o data pe zi.
In perioada de alaptare se administreaza cate 1 capsula pe zi. Durata tratamentului este determinata in mod individual sub controlul concentratiei plasmatice a fierului. In simptome clinice semnificative a deficitului de fier durata tratamentului constituie 3-6 luni. La normalizarea indicelui hemoglobinei tratamentul se va prelungi inca circa 2 luni, inclusiv pana la saturatia depoului de fier in organism.
Inainte de avort medical: cate 1-2 capsule o data pe zi timp de 10 zile.
Inainte de interventii chirurgicale planificate: cate 1-2 capsule o data pe zi timp de 2-3 saptamani.
In perioada menstruatiei: cate o capsula 2 zile pana la inceputul menstruatiei, pe parcursul menstruatiei si 2 zile dupa finisarea ei. Durata totala de administrare a preparatului, inclusiv zilele menstruatiei, nu va depasi 10 zile.
Persoanelor cu efort fizic intens, de asemenea in hipo- si avitaminoze se recomanda de administrat preparatul cate 1-2 capsule pe zi. Cura de profilaxie si tratament constituie 10 zile.

Contraindicatii
-hipersensibilitate la componentele preparatului;
-anemii, care nu sunt determinate de deficitul de fier (aplastica, hemolitica, sideroacrestica, saturniana, megaloblastica, cauzata de deficit al vitaminei B12 sau acid folic);
-hemosideroza, hemocromatoza;
-insuficienta hepatica.

Atentionari si precautii speciale de utilizare
Pentru evitarea diminuarii absorbtiei fierului nu se recomanda de a administra capsulele cu ceai negru, cafea, lapte.
Culoarea intunecata a maselor fecale este determinata de eliminarea fierului neabsorbit si nu este clinic relevanta.
Efecte asupra capacitatii de conducere a autovehiculelor sau manevrarea utilajelor
Preparatul nu influenteaza starea psihomotorie a pacientului, nu afecteaza capacitatea de conducere a autovehiculelor sau manevrarea utilajelor.

Interactiuni cu alte medicamente
Acizii organici, sarurile de calciu, fosfatii, fitina, colestiramina, de asemenea preparatele antiacide cu aluminiu, magneziu, calciu afecteaza absorbtia fierului ca rezultat al formarii complexelor insolubile.
Preparatele, care contin enzime ale pancreasului, pot reduce absorbtia fierului.
La administrarea concomitenta a fenobarbitalului, carbamazepinei, valproatului, sulfasalazinei, contraceptivelor hormonale, antagonistilor acidului folic, trimetoprimului, pirimetaminei si triamterenului se reduce asimilarea acidului folic.
La administrarea concomitenta cu antibioticele din grupa tetraciclinei, de asemenea cu penicilamina se formeaza complexe, care scad absorbtia fierului si reduc activitatea antimicrobiana a antibioticelor.


Prezentare, ambalaj
Cate 6 capsule in blister.
Cate 5 blistere impreuna cu instructiunea pentru administrare se plaseaza in cutie de carton.

Pastrare
A se pastra la temperatura sub 25?C.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor!

Ne asigurăm în permanență de acuratețea informațiilor prezentate. În situația actualizării fără înștiințarea noastră în prealabil, acestea pot să difere. Vă recomandăm să consultați ambalajul produsului înainte de utilizare.