Găsește cei mai buni specialiști pentru orice sarcină

Furosemid 40mg comp.

Furosemid 40mg comp. - poza produsului
Aspectul produsului poate diferi de imaginea de pe site.
Producător:
UPM din Borisov RUP

Descriere


PROPRIETATILE FARMACOLOGICE
Diuretic puternic cu actiune rapida (in administrarea p.o. pe parcursul primei ore, iar in cea i.v. in 5 min) dar de scurta durata (2-6 ore). A fost lansat pe piata farmaceutica in 1965. Blocheaza reabsorbtia ionilor de clor si sodiu in segmentul ascendent al ansei Henle. Actioneaza si la nivelul tubilor contorsi proximali si distali neinfluentand anhidraza carbonica sau activitatea aldosteronului. Creste excretia potasiului, calciului si magneziului. In administrarea i.v. dilata venele, scade rapid presarcina si tensiunea in artera pulmonara. Pentru compensarea pierderilor de potasiu se recomanda suplimentarea lui sau administrarea concomitenta a unui diuretic antikaliuretic.

INDICATII 
Edemele cardiace, hepatice sau renale, edemul pulmonar si encefalic acut, hipertensiunea arteriala (monoterapie sau in combinatie cu alte antihipertensive), intoxicatii, diureza fortata. Insuficienta renala cronica, unele forme ale crizei hipertensive, eclampsia.

Utilizare terapeutica: 
In edeme initiala 20-80 mg p.o. apoi cate 10-20 mg de 2 ori pe zi 2-4 zile consecutive pe saptamana.
In hipertensiunea arteriala pana la 40 mg de 2 ori pe zi. Daca efectul este insuficient, peste 1 ora se mai administreaza 40 mg. In combinatie cu alte antihipertensive - cate 20 mg o data pe zi sau mai rar. In insuficienta renala severa doza poate fi marita pana la 240-320 mg pe zi. Dupa micsorarea edemelor doza se reduce pana la cea efectiva minima si intreruperi de 1-2 zile. In urgente 20-40 mg i.v. Daca efectul este mic, peste o ora inca 40 mg.

CONTRAINDICATII
Anuria si insuficienta renala acuta, obturatia cailor urinare, glomerulonefrita acuta, hipokaliemia, alcaloza, starile precomatoase, coma hepatica si diabetica, hipersensibilitatea la preparat.

INTERACTIUNI CU ALTE MEDICAMENTE
Inrautateste efectele adverse ale aminoglicozidelor, cefalosporinelor si salicilatilor (ototoxicitate, nefrotoxicitate), miorelaxantelor, sarurilor de litiu. Sporeste actiunea terapeutica a antihipertensivelor. Glucocorticoizii cresc riscul hipokaliemiei. Antiinflamatoarele nesteroidiene scad efectul diuretic.

ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Diureza excesiva poate provoca deshidratare, hipovolemie, colaps vascular, tromboze si embolism (in special la varstnici). Sarcina (se administreaza numai in cazuri exceptionale). Se recomanda dieta bogata in potasiu sau administrarea concomitenta a diureticelor care economisesc potasiul.

Ne asigurăm în permanență de acuratețea informațiilor prezentate. În situația actualizării fără înștiințarea noastră în prealabil, acestea pot să difere. Vă recomandăm să consultați ambalajul produsului înainte de utilizare.