Ulei de cocos presat la rece.
Compozitie nutritionala:
Nucile de cocos sunt bogate in vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale cum sunt fierul, seleniul, calciul, magneziul si fosforul, iar acestea sunt prezente si in uleiul de cocos. Totusi, cea mai importanta calitate a lui sunt acizii grasi cu catena medie, intre care enumeram acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic, care ii confera si calitatile antibacteriene. Acesti acizi grasi ajung mai repede in ficat decat majoritatea celorlalte grasimi consumate si de acolo sunt transformati in energie, ajungand astfel la un paradox: desi consumam o grasime, ea ne ajuta sa slabim.
100 g ulei de cocos aduce organismului tau un numar de 884 de calorii, ceea ce poate sa para mult, dar daca ai in vedere ca in majoritatea preparatelor culinare 2-3 linguri de ulei sunt suficiente, nu te vei mai preocupa de valoarea calorica, ci vei savura mai degraba beneficiile.