Acizii grasi esentiali Omega, utili pentru completarea si normalizarea dietelor dezechilibrate la adulti si in mod special la copii, sunt obtinuti exclusiv prin aport alimentar, deoarece organismul nu-i poate sintetiza pentru alimentarea necesarului de lipide cerebrale. Actiuni: -stimuleaza metabolismul si activi tatea functionala a sistemului nervos, cu actiune de refacere si protectie a membranelor celulare si a invelisului fibrelor nervoase, inclusiv la nivelul creierului (copii, adulti, varstnici); -are rol de echilibrare a metabolismului lipidic si glucidic; -reduce nivelul colesterolului si trigliceridelor din sange si reechilibreaza raportul dintre colesterolul rau (LDL) si colesterolul bun (HDL), combate dezvoltarea aterosclerozei; -influenteaza pozitiv parametrii reologici ai sangelui, normalizeaza tensiunea arteriala si sustine sanatatea sistemului cardiovascular; - poseda proprietati antitrombotice (impiedica formarea cheagurilor de sange in arterele coronare), scade tendinta de coagulare a sangelui si imbunatateste circulatia sanguina;manifesta proprietati imunostimulante complexe.