Spirulina cu extract total de catina -optimizeaza functiile organismului De asemenea, colectivul de cercetatori condus de Subhuti Dharmananda, Ph. D. in Biology, Director The Institute for Traditional Medicine and Preventive Health Care, Inc. (ITM), Oregon, USA a aratat in lucrarea “Sea Buckthorn” ca fructele de catina sunt o reala sursa naturala polivitaminica (cea mai bogata sursa de vitamine A, E, carotenoizi, vitaminele C, P si intreg complexul B), microelemente bioactive (fosfor, calciu, fier, magneziu, potasiu) si acizi grasi esentiali. - asocierea intre spirulina si fructele de catina conduce la o combinatie echilibrata de multivitamine si minerale care ajuta la restabilirea si echilibrarea functiilor metabolice ale unor tesuturi si organe; influenteaza pozitiv procesele de regenerare tisulara, stimuleaza si normalizeaza schimburile de substante la nivel celular; - contribuie la regenerarea celulei hepatice, la stimularea sintezei de proteine si normalizarea valorilor transaminazelor serice crescute; - poseda o pronuntata activi tate antioxidanta, de captare si neutralizare a radicalilor liberi superoxidici; - creste capacitatea de aparare naturala a organismului fata de agresiunea unor contaminanti virali si bacterieni; - sustine sanatatea inimii, protejeaza vasele coronare, imbunatateste circulatia sangelui si fortifica peretii vaselor sanguine; - are influenta pozitiva in metabolismul lipidelor si contribuie la cresterea nivelului colesterolului „bun” (HDL-colesterol) din sange.